sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Nimimerkki prinsessa

Kirjassa etsivä Louise yrittää saada kiinni raiskaajaa, joka etsii uhrejaan netistä deittisivuilta. Tehtävä ei ole helppo, sillä netissä voi valehdella kaiken. Iän, nimen, asuinpaikan, ammatin. Koko elämänsä voi kirjoittaa uudelleen. Yksi raiskaajan uhreista löytyy kuolleena ja lisä Louisen paineita löytää raiskaaja tuo se, että Louisen ystävä on alkanut nettideittailla.

Nimimerkki Prinsessa on fictiota mutta todella ajankohtainen, sillä tänä päivänä yhä useampi etsii (ja löytääkin) kumppania netistä. Ei ole välttämättä aikaa käydä ulkona ja tavata ihmisiä tai ollaan lopen kyllästyneitä yökerhoissa hyppäämiseen ja sen oikean metsästämiseen (jota harvemmin baarista edes löytyy). Tarina muistuttaa miten varovainen nettituttavuuksien kanssa on oltava mutta ettei kumppanin etsiminen netistä ole säälittävää eikä tänä päivänä niin tavatonta. Kirjassa kuullaan mitä nettideittailu voi olla pahimmillaan ja parhaimmillaan.

Kirja on keskittynyt nimenomaan rikoksen selvittämiseen unohtamatta kuitenkaan Louisen yksityiselämää. päähenkilön kaikki elämänosat on otettu hyvin huomioon, joka tekee henkilöstä helpommin lähestyttävän, todentuntoisemman ja inhimillisemmän.

Kaikkein herkimmille en välttämättä kirjaa suosittelisi sen tarkoin kuvailtujen raak
ojen raiskauskohtauksien vuoksi.

Tarina on karmaisevan jännittävä, loistavasti kirjoitettu, ajankohtainen ja yllättävä (lukuunotamatta erästä käännettä Louisen yksityiselämässä, joka mielestäni oli hyvinkin ennalta arvattavissa). Olisin kaivannut jotakin hieman räjähtävämpää loppua. Vaikka ei se sitä todellisessa elämässäkään (ainakaan aina) ole, joten ehkä juuri se sai kirjan tapahtumat tuntumaan todenmukaisemmalta. Kirja on kirjoitettu sopivasti jalat maassa ja pää pilvissä.

Neljä tähteä.

Kirja: Nimimerkki prinsessa
Kirjoittanut: Tanskan dekkarikuningatar, entinen kustantamon pyörittäjä, kirjailija Sara Blaedelia, joka on tanskan myydyin kirjailija ja äänestetty kolmesti tanskan suosituimmaksi kirjailijaksi sekä voittanut Det Danske Kriminalakademinin erikoisdekkaripalkonnon.
Suomentanut: Elina Uotila
Julkaistu: 2013
Painopaikka: Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä blogista.
    Kirjablogeja on paljon, mutta hyviä vähän. Sinun blogisi taitaa kuulua hyviin.

    VastaaPoista