perjantai 13. syyskuuta 2013

Unelmansieppaaja


Unelmansieppaaja on loistava kertomus unelmien tavoittelusta. Pistää pohtimaan omia unelmiaan, mitkä niistä ovat tavoittelemisen arvoisia ja millä hinnalla.

Roosa tavoittelee unelmaansa, yhteistä tulevaisuutta poikaystävänsä Janin kanssa, oman terveytensä hinnalla, ja joka lopulta maksa myös toisen ihmisen hengen.

Tapio on mennyt unelmansa perässä rikkoen suhteensa tyttöystäväänsä ja poikaansa. Kun unelma on enää pelkkää menneisyyttä, tajuaa hän lopulta mennettäneensä jotakin tärkeää, tärkeämpää kuin unelmansa.

Akia piinaa lapsuuden muisto jonka vuoksi hän tavoittelee suomen vahvin –titteliä. Akilla on myös toinen unelma, lähikaupan myyjä Henna. Unelmat vievät Akia mukanaan tehden hänestä hirviön.

Kirjan henkilöt eivät tunne toisiaan mutta Ville Siikalan kuolema sitoo heidät yhteen.

Ville Siikala on kirjailija. Oli kirjailija. Villen unelmat veivät hänet mielisairalaan ja lopulta Kampin metroasemalle junan alle.

Lukijalle selviää asioita kirjan henkilöistä ja henkilöiden ajatuksista, joita kirjan muut henkilöt eivät kuitenkaan tiedä, vaan olettavat jotain aivan muuta. Aivan kuin todellisuudessakin. Jokaisella on oma käsityksensä muista mutta todellisuus voi olla toista.

Kirjan lopetus on onnellinen, muttei siirappinen. Ei liian onnellinen pysyäkseen todentuntuisena. Kirja loppuu mutta tarina jää sopivasti auki. Aivan kuin kirjan henkilöiden elämä jatkuisi. Ehkä se jatkuukin. Lukijoiden mielissä.

Neljä tähteä.

Kirja: Unelmansieppaaja
Kirjoittanut: Pasi Pekkola, Oilon-konsernin tytäryhtiön toimitusjohtaja, entinen ammattikoripalloilija ja toimittaja.
Julkaistu: 2013
Painopaikka: Otavan kirjapaino Oy, Keuruu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti