maanantai 16. syyskuuta 2013

SIISTII...! Nasevimmat lasten tokaisut

"Ruusulle tarjottiin neljän viljan puuroa. "Yäk!" Äiti moitti, ettei ruuasta saa noin sanoa. On lapsia joilla ei ole ruokaa ollenkaan ja he kyllä söisivät mielellään tuon puuron. Ruusu maistoi lusikallisen ja tokaisi: "Ei tähän kaikki lapset pysty".

"Viedessäni lastani hoitoon, huikkasin ovelta lapseni hoitokaverille: "Hyvää myöhästynyttä nimipäivää!" Kuusivuotias vastasi kohteliaasti: "Ei haittaa!"

"Jukka meni ensimmäistä kertaa seurakunnan kerhoon . Kotiin tultuaan hän oli ihmeissään: "Miksi piti kiittää taivaan isää ruuasta, vaikka oli omat eväät?"

SIISTII...! Nasevimmat lasten tokaisut on kokoelma suomalaisten lasten suusta päässeitä ajatuksia ja tokaisuja. Kirja saa hymyn huulille ja on kevyttä lukemista. Loistava valinta etenkin silloin kun ei oikeen pysty keskittymään mihinkään paksuun romaaniin tai jännäriin. Naurattaa eniten ehkä pienten lasten äitejä (miksei muitakin). Itsellä ainakin välillä tuli heti olo et hei toi ois hyvin voinu kuulua myös mun poikani suusta. Kirjasta voi myös ottaa lapsilta oppia. Välillä möläytyksiä tulee päästettyä aikuisenakin (vaiko silloin vielä enemmän?), muttei maailma siihen kaadu. Otetaan huumorilla vaan eikä turhaan nolostella.

Kolme tähteä.

Kirja: SIISTII...! Nasevimmat LASTEN TOKAISUT
Toimittanut: Juhani Töytäri
Julkaistu: 2013
Painopaikka: Markprint Oy, Lahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti